Egyptologisch nieuws december-januari

1 januari 2018
In Tell El-Fara’in, het oude Boeto, zijn koninklijke artefacten gevonden. Zeker één vondst dateert uit de regering van Psamtik I. Verder zijn restanten van oude tichelstenen muren ontdekt.

Lees meer »

9 december 2017
In de necropool van Dra Abu El-Naga in Luxor zijn twee nieuwe graven uit het Nieuwe Rijk (regering van Toetmosis III) “herontdekt”. Het gaat om graf “Kampp 161” en “Kampp 150”, voorlopig genoemd naar de Duitse archeologe Frederica Kampp die de tombes eerder in kaart bracht. De namen van de grafeigenaren zijn nog onbekend.

Hier en hier lees je meer over de ontdekking.

17 december 2017
In Heliopolis, in het noorden van Cairo, lopen archeologen tegen problemen op bij het opgraven op de site van het oude Ioenoe. Ondernemers willen verder bouwen, waardoor archeologen in beperkte tijd zo veel mogelijk opgraven. Echter moet er eerst een laag van 13 meter vuil en puin worden weggehaald voordat aan het eigenlijke graafwerk kan worden begonnen. Grond is hier schaars, op elke vierkante kilometer wonen gemiddeld 156.712 mensen.

Lees meer »