Nieuw seizoen

De power-vrouwen van Amarna

Wilt u kennismaken met de opgravers van het Gebel el Silsila-team en hun verhalen horen over deze buitengewoon interessante en veelzijdige site, schrijft u zich dan in voor de studiedag over Gebel el Silsila op zaterdag 26 augustus in het RMO te Leiden. De opbrengst van deze dag zal na aftrek van de kosten geheel ten goede komen aan het Gebel el Silsila-project, en Mehen zal hier nog een donatie aan toevoegen.

Op dinsdagmiddag 12 september komt dr. Jacobus van Dijk een lezing voor Mehen geven over de “power-vrouwen” van Amarna in het Mehen Studiecentrum in Den Haag. Teje, Nefertiti, Kiya, Tiye en andere dames worden door Jacobus voor het voetlicht gebracht. Er is nog plaats!

Ook gaat er in het najaar weer een leesgroep van 6 bijeenkomsten van start in Utrecht. De teksten die deze keer behandeld worden zijn: de stèle van Hatiay uit de tijd van Toetanchamon/Horemheb uit het RMO Leiden en de restauratiestèle van Toetanchamon/Horemheb uit het Egyptisch Museum te Cairo. Bij een minimum aantal deelnemers van 12 personen gaat de leesgroep van start.

Tentoonstellingen nieuws

Faszination Pyramiden

T/m 17 december 2017 toont Rosenheim in Beieren de grote internationale tentoonstelling Pharaoh: Leben im alten Ägypten.

T/m 14 januari 2018 is in het Liechtensteinisches Landesmuseum in Vaduz een grote internationale tentoonstelling te zien over de piramidentijd en de voortdurende fascinatie voor deze monumenten: Faszination Pyramiden.

De internationale tentoonstelling Osiris – Ägyptens versunkene Schätze in Zürich is verlengd t/m 13 augustus 2017. Hij stond eerder in Parijs en Londen.