Archief: Reizen

De tempel van Edfoe en de Ptolemaeën

11-daagse reis per Dahabiya
Luxor – Aswan

26 oktober t/m 5 november 2017

De opgedane kennis tijdens de zomercursus over de tempel van Edfoe zal gedurende deze reis in de praktijk kunnen worden gebracht. Om uitgebreid de tempel te kunnen bestuderen zal de dahabiya maar liefst drie nachten in Edfoe doorbrengen, zodat er genoeg tijd is om de tempel uitgebreid te bezoeken. Uiteraard ook voor degenen die niet in de gelegenheid waren om de cursus over de tempel van Edfoe bij te wonen.

Programma

Donderdag 26 oktober: vlucht Amsterdam – Cairo – Luxor met Egypt Air en inschepen op de dahabiya
Vrijdag 27 oktober: bezoek aan de tempel van Karnak, vooral voor de Ptolemaeëntijd
Zaterdag 28 oktober: varen naar Esna en bezoek aan de tempel van Esna
Zondag 29 oktober: varen naar en bezoek aan El Kab
Maandag 30 oktober: varen naar en bezoek aan de tempel van Edfoe
Dinsdag 31 oktober: 2e dag tempel van Edfoe
Woensdag 1 november: 3e dag tempel van Edfoe
Donderdag 2 november: varen naar en bezoek aan Qoerta en Gebel el Silsila
Vrijdag 3 november: varen naar Ras Ras en bezoek aan de tempel van Kom Ombo
Zaterdag 4 november: Aswan, bezoek aan de tempel van Philae
Zondag 5 november: ’s morgens vroeg vlucht naar Aswan – Cairo – Amsterdam


Rusland: Gouden Ring

13-daagse rondreis

7 t/m 19 augustus 2017

Programma

Maandag 7 augustus: Met KLM naar Moskou, overnachting in Moskou

Dinsdag 8 augustus: Vandaag een stadstour door Moskou met een bezoek aan het wereldberoemde Rode Plein, waaraan de prachtige achtkleurige Basilius Kathedraal ligt, evenals het Lenin mausoleum.  Daarnaast bezoek aan het Kremlin, het politieke, culturele en geestelijke centrum van het land. Binnen dit vestingwerk zijn er nog vele kerken en paleizen.

Woensdag 9 augustus: Een vrije dag om de stad zelf te ontdekken. Hiervoor kunt u uitstekend het uitgebreide metronetwerk gebruiken. Enkele stations zijn met hun pracht al een bezienswaardigheid op zich. Aanraders zijn een bezoek aan de Tretjakovgalerij, waar u een grote collectie Russische iconen kunt bewonderen, of een bezoek aan het prachtige Nowodewitsji-klooster met de graven van vele Russische beroemdheden. Voor de Egypteliefhebbers is een bezoek aan het Poesjkinmuseum een must.

Donderdag 10 augustus: Na het ontbijt op weg naar Vladimir, de eerste stad van de Gouden Ring en de hoofdstad voordat Moskou dat werd. De kathedraal van Sint Dmitry staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. Vervolgens naar Suzdal met meer dan 100 monumenten, de museumstad van Rusland. Bij aankomst is er een stadstour.

Vrijdag 11 augustus: Een vrije dag om Suzdal op je gemak te ontdekken of om gewoon even alle indrukken op je in te laten werken. Het sfeervolle hotel ligt op loopafstand van het pittoreske centrum en aan de rand van de Kamenkarivier.

Zaterdag 12 augustus: ’s Morgens naar de voormalige handelsplaats Kostroma, gelegen aan de beroemde Wolga rivier. Deze stad van de Gouden Ring is de bakermat van de Romanov Dynastie, de laatste Tsarenfamilie van Rusland. We maken een stadstour en bezoeken onder andere het Ipatievsky- en Driekoningenklooster.

Zondag 13 augustus: Vandaag wordt de reis vervolgd naar Yaroslavl, gelegen aan de Wolga. De stad was in de 16e en 17e eeuw een belangrijke handelsstad in Rusland, wat tot uiting komt in de statige pleinen, mooie huizen en grote kerken. Te zien is hier onder andere het Spaso-Preobrazjenski klooster, gebouwd als vesting vlakbij de brug. In de Ilya Proroka kerk, gelegen in het centrum, bevinden zich ontelbare mooie fresco’s. Tevens is er de mogelijkheid om een boottocht te maken over de Wolga naar enkele dorpjes stroomopwaarts. Onderweg zien we de typische Datja’s en Russische buitenhuisjes langs de oever liggen.

Maandag 14 augustus: In de morgen vertrek naar Rostov the Great, een typisch plattelandsplaatsje uit 846, met een prachtig Kremlin. Vervolgens naar Sergiev Posad, met een bezoek aan één van de belangrijkste kloosters. In 1340 vormde dit drievuldigheidsklooster het spirituele centrum van Orthodox Rusland. Aansluitend naar Tver waar in een comfortabel hotel te midden van de bossen wordt overnacht.

Dinsdag 15 augustus: Na het passeren van het reispaleis van Catharina de Grote, dat zij altijd gebruikte tijdens haar reizen tussen Moskou en Sint Petersburg, is het volgende reisdoel Novgorod.

Woensdag 16 augustus: Novgorod is de oudste stad van Rusland, gesticht in de 9e eeuw door Scandinavische handelaren. Ook veel Nederlanders woonden hier vanwege de ideale handelsposten. “s Morgens is er een stadstour met een bezoek aan het Kremlin en het museum van de houten architectuur. ’s Middags is ter vrije besteding; aan het eind van de middag gaat de reis verder naar St. Petersburg.

Donderdag 17 augustus: St. Petersburg werd gebouwd onder tsaar Peter de Grote en is een openlucht museum met Russische en Europese bouwstijlen. ‘s Morgens een stadstour waarbij de hoogtepunten bekeken worden. Na de lunch een bezoek aan de Hermitage, dit voormalige winterpaleis is sinds 1917 een indrukwekkend museum.

Vrijdag 18 augustus: In de ochtend is er een prachtige boottocht, ’s middags bent u vrij om de stad zelf te ontdekken. Het is tevens mogelijk om een excursie te maken naar Pushkin waar het schitterende, rijk gedecoreerde paleis van Catharina de Grote ligt. In de avond is er de mogelijkheid een Russische balletvoorstelling of opera bij te wonen (optioneel).

Zaterdag 19 augustus: Vandaag bent u vrij om er op eigen gelegenheid op uit te trekken. Een aanrader is het Alexander Newski klooster, met de begraafplaats voor beroemde componisten en schrijvers en de Smolny-kathedraal, geheel in Italiaanse stijl gebouwd. Aan het einde van de middag worden we naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Amsterdam, waar u in het begin van de avond aankomt.


4-daagse busreis naar de tentoonstelling
“Ramses Göttlicher Herrscher am Nil”
in Karlsruhe

24 t/m 27 maart en 21 t/m 24 april 2017

Tevens 1 dag naar de Egyptische collectie in Tübingen.


Egypte ontdekken met de Flower of Life
Tussen Luxor en Aswan met de Dahabiya

2 t/m 12 maart 2017
o.l.v. Huib van Verseveld

Zeilend op de Nijl van Luxor naar Aswan en onderweg oude monumenten bezoeken, in de voetsporen van grote ontdekkingsreizigers? Op een bijzondere en relaxte manier Egypte verkennen op een tweemaster? Verblijven in een comfortabele kamer en op een boot die van alle moderne gemakken is voorzien? Dat kan tijdens de dahabiyareis ‘Egypte ontdekken met de Flower of Life’. Een dahabiya is een zeilboot die is gebouwd in de stijl van de traditionele zeilboten van eind 18e eeuw. Met een dahabiya kan, met de wind in de zeilen, ongeveer vijftig kilometer per dag worden afgelegd. Op een ontspannen manier vaart u langs de mooie oevers van de Nijl en verkent u de magnifieke monumenten.

Programma
Donderdag 2 maart: vlucht Amsterdam – Cairo – Luxor met Egypt Air en inschepen op de dahabiya
Vrijdag 3 maart: vrij te besteden in Luxor of relaxen op de boot
Zaterdag 4 maart: varen naar Esna en bezoek aan de Tempel van Esna
Zondag 5 maart: varen naar en bezoek aan El Kab
Maandag 6 maart: varen naar en bezoek aan de tempel van Edfoe
Dinsdag 7 maart: varen naar en bezoek aan Qoerta (rotstekeningen) en Gebel el Silsila
Woensdag 8 maart: varen naar Kom Ombo en bezoek aan de tempel van Kom Ombo
Donderdag 9 maart: dag vrij te besteden in Aswan
Vrijdag 10 maart: bezoek aan de tempel van Philae, rest van de dag vrij te besteden in Aswan
Zaterdag 11 maart: dagtocht met bus naar kamelenmarkt in Daraw
Zondag 12 maart: ’s morgens vroeg vlucht van Aswan naar Cairo – Amsterdam


Reis Luxor en Midden Egypte
inclusief South Asasif Congres

23 september t/m 9 oktober 2016
o.l.v. Jan Koek en Huib van Verseveld

Programma

Vrijdag 23 september
16.10 vertrek Schiphol Amsterdam, aankomst Luxor circa 24.00 uur

Zaterdag 24 september
Bezoek aan de nieuw opengestelde graven in El Chocha: Amonhotep Huy, Amoneminet (TT 277) en Amonemhab (TT 278). Indien mogelijk bezoek aan de tempel van Medamoed

Zondag 25 september t/m donderdag 29 september
South Asasif Congres in het Mummificatie Museum

Vrijdag 30 september
bezoek aan de tempel van Tod en Esna en het graf van Anchtifi in Mo’alla

Zaterdag 1 oktober
vertrek naar Abydos, ‘s middags bezoek aan tempel van Seti I en Ramses II

Zondag 2 oktober
vertrek naar Sohag en o.m. bezoek aan het beeld van Merit Amon,

Maandag 3 oktober
naar Toena el Gebel en bezoek aan de graven van Meir en het graf van Petosiris, de ibisgalerijen

Dinsdag 4 oktober
naar Miniya, bezoek aan de stad en de graven in Amarna

Woensdag 5 oktober
vanuit Minya bezoek aan Zawejet el Majetin en Hermopolis

Donderdag 6 oktober
vanuit Minya naar de graven van Beni Hassan en de Speos Artimidos

Vrijdag 7 oktober
vertrek naar Cairo, onderweg bezoek aan museum in Beni Suef en de piramiden van Lisjt

Zaterdag 8 oktober
vrije dag in Cairo

Zondag 9 oktober
10.20 uur Cairo – Amsterdam 15.10 uur Nederland